Faja da ovelha (z-w)

  • lydia

    Wie kan iets roepen over omgeving Faja da ovelha (z-w) goede keuze?

  • Bart

    Beste Lydia,

    http://www.madeira-live.com/nl/faja-ovelha.html

    Op deze link foto's, genomen vanuit Faja da Ovelha, hoog boven Paul do Mar.

    Wij hebben een week in Aparthotel Paul do Mar gelogeerd, in dezelfde omgeving dus.

    Het zuid-westen is één van de minst toeristische (lees minst drukke) gedeeltes van Madeira en verwacht er geen vermaak of vertier.

    Het is echt voor de natuurliefhebbers en rustzoekers. De omgeving is prachtig, maar heel Madeira is prachtig. Wij waren er met een huurauto en hebben het hele eiland verkent. Reken wel behoorlijk wat reistijd naar Funchal en het vliegveld, daar zit je een eind vandaan, ondanks de goede verbinding. reken op 45 tot 50 minuten (met de auto) naar Funchal. Wij vonden Paul do Mar erg leuk, omdat je er nog de authentieke sfeer proeft van hoe het oorspronkelijke Madeira van voor het toerisme geweest moet zijn. Ook de branding bij Paul do Mar en Jardim do Mar kan behoorlijk spectaculair zijn en vaak veel ruiger dan meer naar het oosten, Er wordt hier dan ook fanatiek gesurfed.

    Wel is ons meerdere malen opgevallen dat een paar honderd meter hoogteverschil (Madeira rijst echt stijl op uit de Oceaan), het verschil kan zijn tussen de hele dag in de mist zitten of in de zon zitten. Meerder keren dat in Paul do Mar de zon volop scheen, terwijl 200 meter hoger (dus ook in Faja da Ovelha) de boel in nevelen gehuld was. Als je van rust, natuur en een prachtig uitzicht over het eiland en de oceaan houdt is Faja een goede keuze. Wil je dicht bij de zee zijn (op loopafstand), dan is het geen goede keuze.

    Groet,

    Bart