bloemen en planten

  • petra

    Wij willen misschien op vakantie gaan naar madeira, nu wilde ik graag weten wat een leuke tijd is ivm planten en bloemen groei. We willen misschien eind mei of anders begin september gaan.wat is jullie advies??

  • Bart

    Beste Petra,

    Op Madeira is het het hele jaar mooi qua bloemen en planten, maar als je de keuze hebt en je ogen niet wilt geloven wat er allemaal bloeit en groeit zou ik eind mei gaan. Wij waren afgelopen jaarwisseling op Madeira (we zouden en moesten het vuurwerk in Funchal een keer meemaken: fantastisch!!), en ook in de winter bloeit en groeit er nog van alles. Er zijn vele (botanische) tuinen op Madeira, maar dat niet alleen. Overal waar je rijdt en loopt is de natuur overweldigend. Ga naar Madeira, je krijgt er geen spijt van !

    Met vriendelijke groet,

    Bart.

  • Esther

    Zoals Bart al schreef, eind mei is qua natuur een betere tijd om te gaan. Maar het weer kan behoorlijk tegenvallen in deze periode. Mistig, koud, regen etc. Vooral de maanden mei en juni staan bekend om de mist, ook in het wat zonnigere zuiden. Overigens is Madeira geen zonbestemming. De temperatuur is altijd wel aangenaam maar de zon laat het vaak afweten.